Lei av brus på fest? Lyst til å imponere med gode velkomstdrinker til fredagskosen? BedreUten hjelper deg!

Du kjenner det igjen. Du gidder ikke drikke, eller kanskje du aldri gjør det, og så står du på fest med din andre flaske Solo. Og det er vel og bra det – vi har ikke noe imot brus heller – men hvorfor skal ikke de som velger å ikke drikke også få gode drinker? Bestiller man en alkoholfri drink i dag, får man gjerne bare den samme drinken uten alkohol. Det gjør noe med sammensetningen av smakene. Heldigvis finnes det enkle og gode drinker du kan lage helt selv! Under følger noen av våre favoritter fra norske matbloggere.

Virgin Mojito fra Kvardagsmat.no

credit: kvardagsmat.no

Ingen kan si nei til denne friskisen! Lime og mynte er en deilig kombo, og drinken er laget på fem minutter.

Dette trenger du:
1 lime
20-25 mynteblad
2 ss brunt sukker eller kokosblomstsukker
1-2 dl knust is
1-2 dl kullsyrevatn
En morter eller et glass/bolle du kan smæsje i

Slik gjør du:
1. Vask limen godt, og del den i åtte båter. Spar to til pynt og ha resten i en morter (eller et vidt glass som tåler litt røff behandling) sammen med sukker og mynteblad.
2. Mos godt slik at du får ut limesaft og myntesmak og sukkeret blir godt blanda inn.
3. Ha over i et glass og avslutt med isbiter og kullsyrevann.
4. Pynt med friske mynteblad og limebåtene.

Sitronlimonade med bringebærisbiter fra trinesmatblogg.no

credit: trinesmatblogg.no

Her har du den perfekte drinken å servere til mange. Den er litt mer tidkrevende, men fortsatt enkel, og den får deg til å se ut som en mesterkokk. Del 1-6 kan du gjøre opptil fleire dager i forveien, mens del 7 og utover gjøres rett før servering.

Du trenger:
20-30 friske bringebær + vann til isbiter og isbitform
2 dl vann
350-400 g sukker
revet skall av 6 sitroner
revet skall av 2 lime
saft av 8-10 sitroner
saft av 2 lime
1 1/2 liter sitronbrus
1/2-1 liter farris med lime eller lignende
1 sitron, i skiver
1 lime, i skiver
Rivjern/zestjern
En stor serveringsbolle og øse + glass til alle

Dette gjør du:
1. lag isbitene med en bringebær + vann for hver isbit
2. lag sukkerlake: kok opp vann og sukker
3. vask sitron og lime og riv skallet, ikke få med den hvite delen av skallet
4. la skallet som er revet bli trekt med sukkerlaken i 15 minutter
5. press saft fra sitron og lime og ha i laken. La trekke i 5 minutter.
6. avkjøl laken, som skal være ca 7-8 dl.
7. rett før servering heller du den kalde laken i en stor bolle, og fyll på med sitronbrus og farris.
8. ha i bringebærisbitene, skiver av sitron og lime
9. server i høye glass, gjerne med sugerør