3500 nedlastinger av Try Dry

3500 nedlastinger av Try Dry

Over 3500 mennesker har lastet ned Try Dry appen for å ta en Hvit Januar

Sterkere kropp og psyke

3500 mennesker har altså hatt en tanke om at det å ikke drikke i løpet av januar, kan ha noe for seg. De tok alle et bevisst valg, som fører dem i retning av å leve livet litt annerledes. For noen betyr det radikale endringer, for andre er det bare enda et skritt på en reise de begynte på for lenge siden.   Uansett har det å laste ned appen TryDry ført dem et steg nærmere en sunnere kropp og sterkere psyke.

Artist og låtskriver Stian «Staysman»  Thorbjørnsen gikk ned hele 7 kg i løpet av sin Hvit januar-periode og forteller at han har et høyere energinivå. Komiker og samfunnsdebattant Sofie Frøysaa har også fått høyere energi, sover bedre og har mindre angst og uro. Du kan høre dem begge snakke om erfaringene sine i første episode av Drikkeprat, som lanseres her på siden i slutten av februar.

3500 nedlastinger av Try Dry
Foto: Try Dry logo
 

Reisen er målet

Av 3500 var det sannsynligvis ikke 3500 som fullførte en Hvit januar, men det viktigste er ikke at alle klarer det. Det viktigste er at de 3500 som lastet den ned har fått en økt bevissthet om sitt personlige forhold til alkohol. For noen vil denne appen være en gamechanger, og livet vil ta en ny retning. De lener seg kanskje tilbake og nyter reisen. Hvor det hele ender vet de nok ikke, men de er trygge på at det er en retning de ønsker, og som de er komfortabel med.

Andre kan ha oppdaget at reisen var vanskeligere enn de trodde, og at de ikke klarte å nå det målet de hadde satt seg. Det deles ikke ut pokal for bestått eksamen, dette er en personlig reise. Vi heier på alle som ønsker å teste det ut, og vi oppfordrer alle til å finne det målet som passer best for dem. En hvit uke? Hvite dager? Hvit hverdag? Hvit helg? Eller en hvit vår?  Du vet best hva som fungerer for deg og hvilket mål du vil sette deg.

 

Bedre sent enn aldri

Om du vurderte Hvit januar men ikke kom deg over terskelen med å ta valget fullt ut er det på ingen måte for sent nå. Last ned appen og sett deg et passende mål, så er du i gang. Bare det å gå på én fest uten å drikke alkohol kan være en spennende utfordring som gir deg innsyn i eget drikkemønster og hvordan alkohol påvirker deg og de rundt.

Lykke til!


Om Try Dry appen  

Try Dry Appen er et verktøy for å kutte eller redusere alkohol i en periode. Om det skal være en uke, en måned eller 75 dager defineres av brukeren selv.

Try Dry brukes i over 175 land og millioner av mennesker verden over. Den er oversatt til Norsk av IOGT i Norge i samarbeid med DNT Edru livsstil og promotert i samarbeid med Juvente.

Appen er utviklet av Alcohol Change UK og startet med at en av deres ansatte selv tok en Hvit januar. Les historien bak appen her: https://alcoholchange.org.uk/get-involved/campaigns/dry-january/about-dry-january/the-dry-january-story

Relaterte artikler