5 inspirerende NoLo-podcaster du bør sjekke ut

5 inspirerende NoLo-podcaster du bør sjekke ut

Det finnes en hel haug av inspirerende og underholdende podcaster for deg som er interessert i å kutte ned eller ut alkoholen. Her er våre anbefalinger på 5 NoLo-podcaster som kan hjelpe og støtte deg på veien.

Inspirerende NoLo-podcaster for ekstra støtte! 

NoLo (No or Low alkohol) er en internasjonal trend som har tatt Norge med storm, og handler om å delta på fest og uteliv med lite eller ingen alkohol. Vinmonopolet meldte i 2021 at fra bare januar til mai økte salget av alkoholfritt med over 25 prosent! I følge Av-og-til er trenden en del av samfunnets økte helsefokus og har fått spesielt rotfeste i den yngre generasjonen. Dette bekreftes av psykologspesialist Kari Lossius, som i tillegg mener at unge velger å være edru for å fremstå som seg selv.

Det finnes mange ulike grunner til å velge bort alkohol. Med en podcast kan du få drøssevis med motivasjon, tips og muligheten til å kjenne på fellesskap med andre som har tatt samme valg som deg. Vi vet hvor vanskelig det kan være å finne frem i podkast-jungelen. Vi har derfor gjort jobben for deg! Kos deg med våre favoritt NoLo-podkaster som garantert etterlater deg inspirert og motivert!


1.
Take a Break from Drinking

5 inspirerende NoLo-podcaster du bør sjekke ut

Er du gira på å dykke dypere ned i dine tanker og følelser rundt alkohol? Da burde du sjekke ut Take a Break from Drinking! Livscoach Rachel Hart sin podkast handler om så mye mer enn alkohol. Her får du rikelig med praktiske tips og triks som du også kan bruke til andre deler av livet, blant annet hvordan endre vaner og tankemønstre. Alt levert på en umoraliserende, positiv og inspirerende måte!

Om du ønsker å utforske arkivet har du over 250 episoder å velge i. Vi anbefaler å begynne med How to Handle Questions about Not DrinkingNy episode kommer ut hver tirsdag. 


2.
 Booze Break

5 inspirerende NoLo-podcaster du bør sjekke ut

I Booze Break følger vi fotograf Daniel Moore sin pause fra alkohol. Gjennom podcasten deler han sine opplevelser og tar opp temaer rundt alkohol, blant annet selvtillit, helse, drikkepress, identitet og kreativitet. Det er en stund siden det har kommet nye episoder, men vi krysser fingrene for at Dan snart er tilbake. I mellomtiden, ta gjerne en lytt på episode Changing your Identity as a Drinker.


3. 
Drink Less; Live Better

5 inspirerende NoLo-podcaster du bør sjekke ut

Ønsker du inspirasjon til å hive deg på NoLo-trenden og redusere alkoholinntaket? Da er Drink Less; Live Better perfekt! De korte episodene på fire til syv minutter er fullpakka av tips, råd og motivasjon. Podcasten ble startet som følge av vertinne Sarah Williamson sitt eksperiment med et alkoholfritt år som bare fortsatte og fortsatte. I dag deler hun åpent fra eget liv og lærdommer hun har plukket opp langs veien. Sjekk gjerne ut episoden Alcohol and self-judgement.


4. 
Euphoric the Podcast

5 inspirerende NoLo-podcaster du bør sjekke ut

Euphoric the Podcast er ledet av Daniella og Karolina som har to ulike bakgrunner og innganger til et alkoholfritt liv. I episodene deler de entusiastisk rundt hvor mye helse, lykke og produktivitet det finnes i et liv fritt fra alkohol og bakrus, i tillegg får du massevis med gode tips for å ta en hvit periode eller for å bli edru.

Hør på episode 1, Who are Karolina and Daniella?, for å bli bedre kjent med jentene og deres vei inn i et alkoholfritt liv. Ny episode kommer ut hver onsdag!

5.  The Hello Someday Podcast

5 inspirerende NoLo-podcaster du bør sjekke ut

Casey McGuire Davidson i The Hello Someday Podcast er opptatt av at man ikke trenger å ha et alkoholproblem for å velge et alkoholfritt liv. I hver episode deler hun velprøvde tips og triks for hvordan du kan drikke mindre og å føle deg fornøyd og stolt over valget å kutte ut eller ned på alkohol. Gjennom podkasten lærer du blant annet mer om vaner, myter og tankemønstre.

Sjekk ut episoden How To Stop Romanticizing Alcohol + Start Romanticizing Sobriety.

Relaterte artikler