BedreUten tester: Torggata botaniske

BedreUten tester: Torggata botaniske

Torggata Botaniske har lenge vært i kikkerten vår, rett og slett på grunn av ryktet om en god alkoholfri meny og en unik atmosfære. BedreUten måtte derfor ta turen innom.

Et lite steinkast unna Youngstorget finner du en intim, grønn oase midt i den hektiske storbyen. Idet du går inn i Torggata Botaniske trer du inn i et frodig lokale, med yrende planteliv og stilig interiør. Stemningen er lun og koselig. Bak disken møter vi bartenderen, Malwina, som tar oss imot med et stort smil.

Torggata Botaniske er kjent for noen av byens beste drinker, inspirert av klassiske cocktails med en helt egen botanisk vri. Alt blir laget med ferske ingredienser og botaniske elementer, satt sammen for å gi den beste smaksopplevelsen. Her har de tenkt på alt – balanse i smak, lukt og ikke minst presentasjonen.

BedreUten tester: Torggata botaniske

«En drink skal både lukte og smake godt, i tillegg til å se innbydende ut. Den skal rett og slett appellere til alle sansene for å være en skikkelig god drink. Vår daglige leder legger inn en enorm innsats for å skape den perfekte menyen. Den er alltid gjennomtenkt og helhetlig» forteller bartenderen begeistret.

Dette gjelder selvfølgelig også den alkoholfrie delen av menyen. Torggata Botaniske er kjent for farlig gode mocktails, og på sesongens meny finner vi fire ulike typer.

«De smaker veldig friskt og ser skikkelig innbydende ut. Det er jo viktig at mocktailene på lik linje med cocktails appellerer til flere sanser.»

Mocktails på menyen
Vi smakte like greit på alle fire når vi først var i gang, og kan bekrefte at moctailene alene er verdt turen.

Basilius, er en basilikumbasert moctail som ifølge Malwina er bestselgeren på menyen. En drink med deilig duft av fersk basilikum og en herlig, frisk grønnfarge – en myk, lett og delikat drink.

Vi holder oss i det grønne hjørnet med Fizz Fuzz, som med en perfekt balanse mellom tropisk, syrlig og leskende er uten tvil en av BedreUten sine favoritter!

BedreUten tester: Torggata botaniske                               (Brasilius til venstre og Fizz Fuzz til høyre)

Det lukter deilig jordbær av neste drink, Rhuberry. Ingredienser som rabarbra, sitron og jordbærkombucha fra eksepsjonelle Empress gjør denne til en hit. Vi blir fortalt at denne skal ha et snev av lakrissmak, uten at noen i gruppe klarer å fange opp dette. Uansett en deilig drink, perfekt i sommervarmen.

Pyntet med kokosflak, fersk kaffirlime og roseblad er Citronella kanskje den mest fancy moctailen vi får servert? Basert på ingredienser som sitrongress, lime, roselimonade med kokos- og litchiskum får du en drink med deilige tropiske assosiasjoner. Aromatisk, frisk og floral – anbefales på det sterkeste!

BedreUten tester: Torggata botaniske                            (Citronella til venstre og Rhuberry til høyre)

Torggata Botaniske er det vanskelig å se forskjellen på en cocktail og en mocktail, noe som i stor grad bidrar til å hviske ut skillet mellom de som drikker og ikke.

«Det er vanskelig å se forskjellen på drinkene med og uten alkohol, og det er kanskje fint. Da slipper man spørsmålet om hvorfor man ikke drikker, eller man trenger ikke å føle seg utenfor slik man kanskje gjør med vann eller brus. Man kjøper seg ofte en drink fordi det er ekstra festlig, og det samme skal gjelde for mocktails. De skal være spennende og innbydende, for å gi den gode stemningen en drink med alkohol gir» forteller hun ivrig.

 

En alkoholfri trend
De siste årene har det vært en økende etterspørsel etter alkoholfri drikke, spesielt blant unge. Alkoholfritt har definitivt blitt mer populært enn tidligere, noe som har gitt mer spillerom for de som ønsker å delta sosialt, men ikke ønsker å konsumere alkohol.

«Det er inkluderende med gode alkoholfrie tilbud på menyen. Det gir mer rom for alle å bli med, uavhengig av om man kan eller ønsker å drikke. I tillegg er det alltid lurt med et avbrekk fra å drikke alkohol hele kvelden. Vann kan fort smake kjedelig, og da er jo en mocktail helt perfekt. I tillegg er det mye mer økonomisk med moctails» sier hun entusiastisk.

På Torggata Botaniske sin meny finner du totalt 10 ulike alkoholfrie drikkevarianter, alt fra øl, kombucha til fargerike mocktails. Prisene strekker seg fra 40 til 90 kroner.

«Det bestilles en del alkoholfritt, men det er faktisk ikke så mange som forventer at vi har et såpass godt utvalg. De fleste blir skikkelig positivt overrasket!»

Mens deilig musikk strømmer ut av høyttalerne, tar oasen stadig imot nye besøkende som ønsker å slukke tørsten. Vårt besøk er over for denne gang, men vi kommer garantert tilbake!

 

Relaterte artikler

Drikkeprat Ep5 Iman Meskini

Drikkeprat Ep5 Iman Meskini

Skuespiller, samfunnsdebattant og influenser Iman Meskini har aldri drukket alkohol, men har sett hva det gjør – på godt og vondt – gjennom å henge med andre som har et «vanlig» forhold til alkohol i følge norsk standard.

Les mer
Villbrygg – smaken av norsk natur

Villbrygg – smaken av norsk natur

Om du er bare litt over gjennomsnittet interessert i spennende alkoholfri drikke har du sannsynligvis lagt merke til produktene til Villbrygg. Villbrygg er fermentert og botanisk tonic, laget med ingredienser fra den norske naturen.

Les mer