Drikkeprat Ep4 Atle Pettersen

Drikkeprat Ep4 Atle Pettersen

Atle Pettersen er alltid først på dansegulvet og mener selv han alltid bidrar til å løfte festene han er på. Blant annet fordi han ikke drikker alkohol.
Atle Pettersen nyter en alkoholfri drink

Det som startet som et eksperiment for å komme i god form har blitt en livsstil for Atle Pettersen. Programlederen og artisten har ikke drukket alkohol på snart 6 år, selv om prosjektet hans egentlig bare skulle vare i 6 måneder.

– Etter ca tre måneder var det akkurat som det lettet et slør. Alt ble litt klarere og lysere, fargene ble litt sterkere. Det ble lettere å stå opp om morgenen og jeg hadde mer energi, smiler Atle Pettersen.

  • Bedre søvn.
  • Mer energi og overskudd.
  • Gå ned i vekt.
  • Bedre effekt av trening.
  • Mer stabil psykisk helse.
  • Bedre immunforsvar.

Les mer om hva du kan få ut av å kutte alkohol i vår artikkel Ta en hvit måned – bli en bedre versjon av deg selv!

Festbrems

Mange av de som ikke drikker alkohol opplever at de ikke blir invitert på fester, fordi de som drikker alkohol tror de ikke vil trives der eller oppfatter dem som mer kjedelige enn andre.

– Det er motsatt, sier Atle Pettersen. Jeg kommer inn på festen med masse energi og er klar for fest, mens før, når jeg drakk alkohol, måtte jeg jo bruke en time eller to på å drikke meg opp. Og for mange bikker det jo over etter hvert, så andre må passe på dem. Det er jo de som er festbremsene.

Drikkeprat Ep4 Atle Pettersen

Skjermdump fra Drikkeprat.

Hvorfor drikker du?

De fleste som ikke drikker alkohol opplever å bli spurt om hvorfor de ikke drikker. Mange opplever at den som spør krever en god og «gyldig» grunn til å ikke drikke. Atle Pettersen har også opplevd dette og forteller at han i starten prøvde å svare ved å forklare om treningsprosjektet sitt og andre gode grunner, men at han etter hvert har kommet frem til et enkelt svar som alltid funker, enten den som spør gjør det av interesse og nysgjerrighet, eller med sjokk og vantro.

– Jeg svarer bare «Hvorfor drikker du?» og har fortsatt til gode å få et godt svar, smiler Atle. Som regel blir det bare svart med «Nei, det er godt… Digg lissom». Og dermed er den praten over.

Men Pettersen går gjerne inn i en samtale om drikkekultur og hvordan det er å ikke drikke alkohol, om den som spør faktisk er interessert i å høre om det. Når Atle forteller om hvor bra han opplever det å ikke drikke svarer ofte andre med å si at de blir inspirert og kan tenke seg å prøve det samme selv.

Drikkeprat Ep4 Atle Pettersen
Et problem noen høyt opp bør ta tak i

– Men det som bekymrer meg og som jeg syns er trist, er når folk sier at «Det hadde jeg aldri klart!» når vi snakker om å kutte alkohol i en periode. Hvis det er sånn at det å ikke tilføre kroppen vår gift, for det er det alkohol egentlig er, oppleves som det mest fantastiske du kan gjøre, da har vi et problem som noen høyt opp bør ta tak i, sier Atle Pettersen oppgitt.

Om du lurer på om du har et problematisk forhold til alkohol kan du ta Drikkestatus-testen laget av Alkovettorganisasjonen Av-og-til og sjekke hvordan det står til. Les gjerne også vår artikkel, Hvit januar, et modig valg for tips.

Drikkeprat Ep4 Atle Pettersen

Skjermdump fra Drikkeprat.

Følg BedreUten på Facebook og Instagram

Vi legger ut en ny episode av Drikkeprat hver måned. I hver episode får programleder Sofie Frøysaa besøk av en ny kjendis-gjest som forteller om sitt forhold til fest, alkohol og drikkekultur. Følg oss på Facebook eller Instagram med @BedreUten for å få med deg neste episode, konkurranser og spennende artikler relatert til episodene. Du kan også abonnere på vår kanal på YouTube for å få med deg alle Drikkeprat-episodene.

Relaterte artikler

Drikkeprat Ep5 Iman Meskini

Drikkeprat Ep5 Iman Meskini

Skuespiller, samfunnsdebattant og influenser Iman Meskini har aldri drukket alkohol, men har sett hva det gjør – på godt og vondt – gjennom å henge med andre som har et «vanlig» forhold til alkohol i følge norsk standard.

Les mer
Villbrygg – smaken av norsk natur

Villbrygg – smaken av norsk natur

Om du er bare litt over gjennomsnittet interessert i spennende alkoholfri drikke har du sannsynligvis lagt merke til produktene til Villbrygg. Villbrygg er fermentert og botanisk tonic, laget med ingredienser fra den norske naturen.

Les mer