SSB: Stadig flere velger å ikke drikke alkohol

SSB: Stadig flere velger å ikke drikke alkohol

Nesten én av fem, eller 18 prosent, oppgir at de ikke har drukket alkohol siste 12 måneder, i følge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at det blir stadig vanligere å ikke drikke alkohol – hele 18 prosent av befolkningen oppgir nå at de ikke har drukket alkohol de siste 12 måneder.

Selv om drøyt én av tre nordmenn opplyser å ha drukket alkohol ukentlig eller oftere, er det langt vanligere å drikke sjeldnere. Nesten halvparten oppgir at de har drukket månedlig eller sjeldnere enn månedlig.

SSB: Stadig flere velger å ikke drikke alkohol
Foto: Skjermdump fra ssb.no
Salget av alkoholfritt øker

Trenden med at stadig flere velger alkoholfritt oftere vises også i butikkene: nå får du kjøpt alkoholfri vin fra Edenvale på Coop Obs og utvalgte Extra butikker, Villbrygg har fått sitt første produkt inn på Vinmonopolet og Vinmonopolet selv melder om en økning i salget av alkoholfri drikke på 21%.

– Vi ser nå en klar no-low-trend, som går ut på at kundene ønsker seg drikke som er lave på, eller helt uten, alkohol. Vi ser en klar dreining i etterspørselen. sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet, til Nrk.no

SSB: Stadig flere velger å ikke drikke alkohol
Foto: På Torggata Botaniske, et av Oslos mest trendy utesteder, har de et godt utvalg med alkoholfri drikke.
Flere vil ha BedreUten Bar og Mocktailkurs

Vi i BedreUten merker også dette, ved at stadig flere ønsker Mocktail-kurs og BedreUten Bar på sine arrangementer.

Aktivitetskonsulent i Juvente, Marie Haug Myhr, var nylig på Studentersamfundet i Trondheim og ble intervjuet av avisen Nidaros:

– De studentene jeg har snakket med, har savnet alkoholfrie drinker ute på byen og på fester. De opplever ofte å kun få tilbudet om en Red Bull med isbiter, forteller Myhr.

Men vi vet jo at alkoholfritt kan jo være så mye mer enn brus og øl! Sjekk utvalget av drinker, fermenter tonic, Kombucha, vin og annet her under Alkoholfri drikke øverst på siden, eller klikk her

Ønsker du hjelp til å arrangere en alkoholfri fest, ha BedreUten Bar eller Mocktail-kurs kan du ta kontakt med aktivitetskonsulent Marie Haug Myhr i Juvente

Relaterte artikler

The Kombucha - brygget på lidenskap!

The Kombucha – brygget på lidenskap!

I de siste årene har kombucha blitt mer og mer populært. På straumsgrend i Bergen ligger en up-and-comer innen norsk alternativ leskedrikk produksjon: The Kombucha. Her finner vi Per Arvid Høyum, som er ansvarlig for alle deler av bedriftens prosesser. I rekordtid har bedriften gjort seg bemerket langs vestlandskysten, forståelig nok – når kombucha brygges på ren lidenskap og med et øye for kvalitet!

Les mer
Drikkeprat Ep5 Iman Meskini

Drikkeprat Ep5 Iman Meskini

Skuespiller, samfunnsdebattant og influenser Iman Meskini har aldri drukket alkohol, men har sett hva det gjør – på godt og vondt – gjennom å henge med andre som har et «vanlig» forhold til alkohol i følge norsk standard.

Les mer