Hvit Januar challenge

Har du tenkt å ta en Hvit januar?

Da er du i ferd med å gjøre noe bra både for deg selv og andre. De som bruker appen TryDry og setter seg konkrete mål har dobbelt så stor sjanse for å nå målet sitt, og oppnår flere av de positive effektene ved å ikke drikke alkohol.

Hva er Hvit januar?  

Hvit januar er en internasjonal helsekampanje, som går ut på å ikke drikke alkohol i hele januar. Alternativt, går det også an å sette seg et mål om å drikke mindre alkohol enn det du egentlig pleier. Uansett hvilken målsetning du setter deg under en hvit januar challenge, vil du oppleve en rekke positive effekter.

I løpet av den måneden kan du forvente å oppleve bedre søvnkvalitet, mer energi, bedre hukommelse – generelt sett bedre helse, mens du i tillegg sparer en del penger!

Les mer om alle fordelene ved å ta en Hvit januar.

Hvit Januar challenge

Appen TryDry

I 2021 ble appen TryDry brukt i 175 land.  De som bruker appen og setter seg konkrete mål har dobbelt så stor sjanse for å nå målet sitt, og oppnår flere av de positive effektene ved å ikke drikke alkohol.

86% av deltakerne sparer penger

66% av deltakerne rapporterer mer energi

70% av deltakerne opplever bedre søvn

Få motiverende innhold
rett i innboksen

Vi har samlet masse inspirerende innhold til deg som vil ta en Hvit januar. Sett deg opp på nyhetsbrevet vårt å få tips, triks og spennende historier rett i innboksen hele januar!

Staysmann og Sofie Frøysaa tok utfordringen i 2022!

 

Komiker Sofie Frøysaa og artisten Stian «Staysman» Thorbjørnsen tok BedreUten sin utfordring om en Hvit januar i 2022! De delte alle sine oppturer, nedturer og erfaringer underveis på Instagram, Facebook og YouTube.

Det ble både spennende og inspirerende for mange å følge Sofie og Stian på den interessante reisen, hvor deres oppgave var å utforske eget drikkemønster.

Del dine opplevelser

Del gjerne innhold om hvordan du opplever din Hvit januar. Å fortelle andre om at du kjører Hvit januar i år kan gi deg støtte og inspirasjon fra dag én, og ikke minst øke sjansene for suksess! Bruk #bedreuten og #hvitjanuar når du deler dine Hvit-januar opplevelser, slik at andre kan la seg inspirere av deg og det gode valget du har tatt.

Til sist: Det er noen ting du bør sjekke

Det å plutselig stoppe å drikke kan være farlig for de som er avhengig av alkohol. Dersom du merker noen av symptomene de undernevnte symptomene etter en periode uten drikking, kan det hende du er avhengig av alkohol og bør oppsøke hjelp. Ta gjerne Av-og-til sin test drikkestatus for å sjekke hvordan ditt alkoholkonsumet ligger an. Se også linker lenger ned i teksten for hvor du kan søke hjelp.

Symptomer

  • Skjelving i hender
  • Svette
  • Ser ting som ikke er virkelig (hallusinasjoner)
  • Depresjon
  • Angst
  • Søvnproblemer
 

Du kan få hjelp på Rusinfo her og/eller lese mer på Blåkors om alkoholavhengighet her.

 

Kanskje du er interessert?