Hvit måned - et modig valg

Hvit måned – et modig valg

For noen er det å ta en hvit måned helt greit. For andre er det en utfordring. At alkohol gjør noe med kroppen din når du drikker er godt kjent, men også fraværet av alkohol gjør noe med oss.

Å endre vaner er vanskelig 

For mange kan det å kutte alkohol, uavhengig om du har et problematisk forbruk eller ikke, føre til en viss uro i kroppen i den første perioden. Det og endre vaner er sterkt forbundet med følelser og ofte stikker vanene våre dypere enn vi selv er klar over. Og uro, hva er det? Jo det er ofte summen av flere følelser som krøller seg sammen til en klump.  Hvit måned - et modig valg

Når man tar bort alkohol, så føler man mer. 

Fravær av alkohol gjør at følelsene siver opp til overflaten. Sakte men sikkert pipler de frem og tar bolig i kroppen. Og ofte er det de vonde følelsene som kommer, for de gode følelsene gjemmer vi sjelden bort. De følelsene vi liker lever vi stort ut der og da, de tåler vi.  

Disse ubehagelige følelsene, gjerne forbundet med «gammel moro», kan være overveldende for mange. Mange har ikke helt knekt koden for å håndtere vanskelige følelser, og dermed satt dem «på vent». Eller det kan være gamle minner som dukker opp, når hukommelsen blir bedre. Ved å ta en Hvit måned kan man derfor måtte kjenne på en del ubehagelige følelser, gjerne ting man ikke er særlig bevisst. Om man til vanlig velger å «stikke av» når ubehaget kommer, kan man bli konfrontert med disse følelsene når man tar en pause fra alkohol. 

«Det handler ikke om å gi fra seg noe, det handler om å bli en bedre versjon av deg selv.»

Hvit måned - et modig valg

Vær forberedt på det som kommer 

Det kan være greit å være klar over at man kan føle mer uten alkohol, og gjerne gjøre seg opp noen tanker om hvordan man ønsker å håndtere dette. Hvordan stå i disse følelsene? Hvordan romme ubehaget? Lag deg en strategi på forhånd. Det kan være alt fra å meditere eller gå tur, til å finne deg en venn du kan prate med eller finne andre måter å få utløp for tanker og følelser på. 

Det er uansett viktig å vite at følelser ikke er farlig. De kan oppleves ubehagelig til tider, men de er faktisk her for å hjelpe oss. Tenk deg at følelsen er en hjelper som kommer med informasjon, en budbringer. Den kommer med informasjon om hva du trenger. Derfor kan vi si at alle følelser er like viktige, de bare påvirker oss i forskjellig grad.  

Tristhet kan bety at vi trenger støtte. Sinne kan bety at vi trenger rettferdighet. Angst kan bety at man trenger kontroll eller struktur. Oppgitthet kan bety at man trenger å bli hørt og sett. Og når vi vet hva vi trenger, kan vi lettere ta gode valg. Kort oppsummert: Ved å lytte mer til kroppen, kan vi faktisk ta bedre valg. Høres ikke det fint ut? 

Et godt valg som varer livet ut 

Faktisk kan det å ta en hvit måned øke vår bevissthet om hvem vi er, og hvilket liv vi ønsker oss, selv etter at hvit måned er avsluttet. Så en hvit måned kan være et godt valg, om man ønsker å utfordre seg selv. Det handler ikke om å gi fra seg noe, det handler om å bli en bedre versjon av deg selv. 

Relaterte artikler

JallaJalla

JallaJalla

En sironbrus med mye smak og kullsyre! Brusen fremstår som en mellomting mellom energidrikk og bruspulverbrus. JallaJalla og andre produkter fra O.Mathisen fås kjøpt på

Les mer