Juniper & Tonic

Juniper & Tonic

En klassiker i alkoholfri variant!
Foto: BedreUten

Ingredienser


Fremgangsmåte

Alkoholfri ”Gin”
I en kjele på medium varme, rist 5 gram med grønne kardemommefrø. Når du kjenner en god lukt av frøene, hell på en liter med vann og 10 g med einerbær, kok opp vannet og sett kjelen til side. Bruk så en potetskreller for å skrelle en hel grapefrukt
(gjerne økologisk) og la skallet ligge i vannet i 20 minutter. Sil av skall, frø, og bær og oppbevar den alkoholfrie ginen på flaske i kjøleskapet. Den vil holde smaken i en måned og kan brukes som en alkoholfri gin i for eksempel Gin & Tonic.

For å lage Gin & Tonic, bland en del alkoholfri Gin og to deler tonic. Pynt med lime, sitron, agurk, grapefrukt eller din foretrukne garnityr.

Relaterte artikler

Tons of Alkoholfritt øl!

Tons of Alkoholfritt øl!

Norges største rockefestival, Tons of Rock, slår et slag for alkoholfri øl!
De ble med det den første, store festivalen i Norge med en helt alkoholfri bar. Juventes aktivitetskonsulent stakk innom for å sjekke det ut.

Les mer
The Kombucha - brygget på lidenskap!

The Kombucha – brygget på lidenskap!

I de siste årene har kombucha blitt mer og mer populært. På straumsgrend i Bergen ligger en up-and-comer innen norsk alternativ leskedrikk produksjon: The Kombucha. Her finner vi Per Arvid Høyum, som er ansvarlig for alle deler av bedriftens prosesser. I rekordtid har bedriften gjort seg bemerket langs vestlandskysten, forståelig nok – når kombucha brygges på ren lidenskap og med et øye for kvalitet!

Les mer