Bjørnebær-chai-punsj

En leskende punsj med frisk smak av bjørnebær og chai-te!

Ingredienser

Bjørnebærsirup (Base)

Øvrige ingredienser

Fremgangsmåte

1. Start med å lage bjørnebærsirupen
Bland sammen sukkeret og kokende vann – sørg for at sukkerkrystallene har løst seg opp. Tilsett bjørnebærene og rør godt om. La sirupen og bærene kjøles ned. Når sirupen er romtemperert kan alle frøene siles ut. Press ut all saft fra bærene – mye smak ligger igjen her. Når sirupen er klar i fargen er den klar til bruk.

NB: Husk at bjørnebærsirupen må avkjøles før bruk.

2. Lag chai-teen
Skrell av det ytterste laget på de seks sitronene – unngå det bitre hvite skallet ved å bruke en potetskreller. Hakk så skallet opp i grove biter. Brygg 12 teposer med chai-te sammen med sitronskallet i 600 ml kokende vann. La teen og sitronskallet kjøles ned til romtemperatur. Når teen er temperert kan du sile ut teposene og skallet.

3. 
Bland sammen alle ingrediensene i en punsjbolle og tilsett noen friske bjørnebær og sitronskiver.

Likte du denne?

Lag din egen og tagg oss på Instagram, vi setter alltid pris på kreative varianter. #BedreUten

Relaterte artikler

Tons of Alkoholfritt øl!

Norges største rockefestival, Tons of Rock, slår et slag for alkoholfri øl!
De ble med det den første, store festivalen i Norge med en helt alkoholfri bar. Juventes aktivitetskonsulent stakk innom for å sjekke det ut.

Les mer

The Kombucha – brygget på lidenskap!

I de siste årene har kombucha blitt mer og mer populært. På straumsgrend i Bergen ligger en up-and-comer innen norsk alternativ leskedrikk produksjon: The Kombucha. Her finner vi Per Arvid Høyum, som er ansvarlig for alle deler av bedriftens prosesser. I rekordtid har bedriften gjort seg bemerket langs vestlandskysten, forståelig nok – når kombucha brygges på ren lidenskap og med et øye for kvalitet!

Les mer