Ingredienser
Bjørnebærsirup (Base)
- 500g hvitt sukker
- 500ml kokende vann
- 200g frosne bjørnebær
Øvrige ingredienser
- 600ml bjørnebærsirup (Base)
- 600ml kald chai-te
- 2400ml tranebærjuice (uten tilsatt sukker)
- Saften fra seks hele sitroner
Fremgangsmåte
1. Start med å lage bjørnebærsirupen
Bland sammen sukkeret og kokende vann – sørg for at sukkerkrystallene har løst seg opp. Tilsett bjørnebærene og rør godt om. La sirupen og bærene kjøles ned. Når sirupen er romtemperert kan alle frøene siles ut. Press ut all saft fra bærene – mye smak ligger igjen her. Når sirupen er klar i fargen er den klar til bruk.
NB: Husk at bjørnebærsirupen må avkjøles før bruk.
2. Lag chai-teen
Skrell av det ytterste laget på de seks sitronene – unngå det bitre hvite skallet ved å bruke en potetskreller. Hakk så skallet opp i grove biter. Brygg 12 teposer med chai-te sammen med sitronskallet i 600 ml kokende vann. La teen og sitronskallet kjøles ned til romtemperatur. Når teen er temperert kan du sile ut teposene og skallet.
3. Bland sammen alle ingrediensene i en punsjbolle og tilsett noen friske bjørnebær og sitronskiver.
Likte du denne?
Lag din egen og tagg oss på Instagram, vi setter alltid pris på kreative varianter. #BedreUten