Tons of Alkoholfritt øl!

Tons of Alkoholfritt øl!

Norges største rockefestival, Tons of Rock, slår et slag for alkoholfri øl! De ble med det den første, store festivalen i Norge med en helt alkoholfri bar. Juventes aktivitetskonsulent stakk innom for å sjekke det ut.

Forrige uke gikk Norges største rockefestival, Tons of Rock, av stabelen på Ekebergsletta i Oslo. Ikke bare er dette den største festivalen av sin sjanger, men det er også (så vidt oss bekjent) den første store festivalen i Norge som har en egen bar kun for alkoholfritt øl!

Juventes aktivitetskonsulent, Marie, tok turen innom og slo av en prat med Kristine Lund, en av gründerne bak Klokk&Co. Det er nemlig dette oslobaserte bryggeriet som står bak den alkoholfrie baren.

Tons of Alkoholfritt øl!
Foto: Klokk&Co

– Denne alkoholfrie baren er et initiativ av festivalarrangøren selv og et resultat av tilbakemeldinger fra fjorårets publikum på Tons of Rock, forteller Kristine.
– Flere besøkende savnet et bedre og bredere utvalg av alkoholfri øl på festivalen
i fjor.

Årets alkoholfrie bar hadde seks ulike valgmuligheter, både på flaske, boks og tapp. Her var det altså noe for enhver smak. 

Tons of Alkoholfritt øl!
Foto: Juvente
Tons of Alkoholfritt øl!
Foto: Juvente

– Flere av de som har kommet innom i løpet av uken har vært veldig glad og takknemlig for at det er et så godt utvalgt for de som velger å drikke alkoholfritt, fortsetter Kristine.  

Marie hang rundt baren en god stund og på denne tiden var det en jevn strøm av mennesker som kom innom for å få seg noe leskende å drikke i den varme sommerheten. Det var alt fra gravide damer til skikkelig hard rock-typer som nøt en god, kald alkoholfri øl. 

Stas til folket!

Dette er derimot ikke første gang Juvente og Bedre Uten er i kontakt med Klokk&Co. Juventes prosjektledere var på besøk på Huseby i august i fjor, hvor du finner det gründerdrevne håndverksbryggeriet.

Her ble vi møtt av hyggelige, engasjerte og blide ansatte som tydelig brenner for det de jobber med; nemlig å gi folket gode drikkevarer uavhengig av ønsket alkoholinnhold. Klokk&Co sitt mantra er “stas til folket!” og dette er fordi de tror på at godt øl skal være tilgjengelig for alle, og at alle skal kunne nyte godt øl – alltid. Noe nettopp barenTons of Rock er et prakteksempel på. 

Klokk&Co er de eneste produsentene (i Norge) av alkoholfri radler laget på Ipa, eller rettere sagt; Fripa.

– Her har dere hver deres Fripa Radler som dere kan smake på, sa en av de ansatte på bryggeriet og ga oss en boks hver.

Denne ølen var frisk og god, og med sin syrlige ettersmak passer denne helt perfekt som en duggfrisk leskedrikk på varme sommerdager. Vi er derfor sikre på at dette var en hit på Ekerbergsletta i Oslo i uken som gikk. 

BedreUten er et prosjekt av ungdomsorganisasjonen Juvente. Juvente er en organisasjon av, med og for ungdom som jobber med rusforebygging og ruspolitikk. Juvente ønsker å skape gode, trygge og inkluderende ungdomsmiljøer over hele landet.Tons of Alkoholfritt øl!

Tons of Alkoholfritt øl!
Her er BedreUten på fadderstand i august 2022. Produktene FRIPA Radler og Mango FRIPA var populære blant studentene! Foto: Juvente

Relaterte artikler

The Kombucha - brygget på lidenskap!

The Kombucha – brygget på lidenskap!

I de siste årene har kombucha blitt mer og mer populært. På straumsgrend i Bergen ligger en up-and-comer innen norsk alternativ leskedrikk produksjon: The Kombucha. Her finner vi Per Arvid Høyum, som er ansvarlig for alle deler av bedriftens prosesser. I rekordtid har bedriften gjort seg bemerket langs vestlandskysten, forståelig nok – når kombucha brygges på ren lidenskap og med et øye for kvalitet!

Les mer