Nojito

Nojito

En sommerlig og syrlig drink, perfekt til varme dager!
Foto: Ari Agustian / Unsplash

Ingredienser


Fremgangsmåte

Raspberry-Apple & Mint Syrup
I en kjele på lav varme, kombiner 1000g med hvitt sukker og en liter med Sunniva eple og bringebærjuice. Visp alt sammen frem til sukkerkrystallene har blitt oppløst, deretter finklipp en bunt med peppermynte rett opp i kjelen og la bladene trekke i en hel dag for maksimal smak av mynte. Det går også fint å bare la mynten trekke et par timer før bladene siles eller fiskes ut og saften helles over på flasker. Oppbevares kaldt for ekstra lang holdbarhet.

I et glass med isbiter, hell 60 ml Raspberry – Apple & Mint Syrup, 30 ml sitronsyreløsning, og et par dråper med Bitters.  Fyll deretter opp med kullsyrevann. Pass på å røre skikkelig i glasset så alt blandes og smaker godt.

Pynt gjerne drinken med et mynteblad. 

Relaterte artikler

Tons of Alkoholfritt øl!

Tons of Alkoholfritt øl!

Norges største rockefestival, Tons of Rock, slår et slag for alkoholfri øl!
De ble med det den første, store festivalen i Norge med en helt alkoholfri bar. Juventes aktivitetskonsulent stakk innom for å sjekke det ut.

Les mer
The Kombucha - brygget på lidenskap!

The Kombucha – brygget på lidenskap!

I de siste årene har kombucha blitt mer og mer populært. På straumsgrend i Bergen ligger en up-and-comer innen norsk alternativ leskedrikk produksjon: The Kombucha. Her finner vi Per Arvid Høyum, som er ansvarlig for alle deler av bedriftens prosesser. I rekordtid har bedriften gjort seg bemerket langs vestlandskysten, forståelig nok – når kombucha brygges på ren lidenskap og med et øye for kvalitet!

Les mer